Kursplan Windows 10 med Fulltecknad

Kursplan:

Kursen är en grundkurs för nybörjare och för dem som vill repetera.

# Vi tittar på skrivbordet som det ser ut nu, jämfört med tidigare varianter. Vad man kan göra åt startsidan för att förenkla och förbättra. Vi startar, hämtar, tar bort och flyttar de så kallade apparna.

# Vi går igenom tangentbordet och arbetar lite med ordbehandling. Hur gör man för att öppna, stänga och spara dokument? Hur flyttar man texter? Hur sparar man i mappar. Hur använder man ett USB-minne?

# Vi tittar på internet. Det finns ett antal varianter av så kallade webläsare som hjälper oss ut på nätet. Testa och välj den du tycker passar bäst för dig. Vi söker och går igenom säkerhet på nätet. Var kritisk! Vi tränar på att surfa, söka och spara favoriter.

# Vi tittar på hur man använder e-post. Vi märker snart att det finns många e-postvarianter med olika utseenden. Vi pratar om våra kontakter och tittar på kalendrar på datorn.

# Vi går igenom rubriker under det som heter ”Utforskaren” och ”Inställningar”. Där kan man göra många inställningar för att göra upplevelsen av W 10 bättre.

# Hur hanterar man bilder från t.ex. kamera eller mobil i datorn?

# Det talas mycket om så kallade sociala medier, Facebook, Twitter, Instagram med flera. Vad är det? Hur använder man Skype?

Det finns några datorer till utlåning i lokalen, men det bästa är att man har en egen bärbar dator. Vi visar på en kursbok som innehåller allt vi går igenom. Den kan man beställa om man så önskar. Kostnad cirka 200 kronor.

VÄLKOMNA!

Anmälan:

Kursen är fulltecknad

Top